Umepasta - Umeboshi pasta Sunfood 50g
Kód: 1062Detailní popis produktu
Obsah balení:
50g Umepasty v plastovém sáčku - ideální balení na cesty. Umepasta je dužina ze švestiček umeboshi, která se vyrábí odstraněním pecky a rozmačkáním na pastu. Můžeme ji velice dobře použít v různých pokrmech nebo samotnou - ustřihneme cípeček sáčku a vymačkáme na špičku lžičky o velikosti pecky třešně, dáme do pusy, rozmělníme se slinami a polkneme.
Švestky Umeboshi jsou peckovité plody ovocného stromu (ve skutečnosti se pokládá za odrůdu meruňky), které rostou v Japonsku. Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Plody se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat. Velmi silný léčebný účinek umešvestek objevili v Číně již před tisíci lety. Přesto že umešvestky pocházejí z Číny, lepší kvality dosahují v Japonsku. Japonské švestky rostou na specifických půdách a klimatu, proto obsahují více přírodních kyselin a minerálů.
Užívání:
Pro zvýšení imunity přidáváme denně 1/4 až 1/2 švestky do jídla nebo nechat rozplynout v ústech. Konzumujeme-li umeboši pravidelně, můžeme si zachovat slabě zásadité pH krve (asi 7,35), které je důležité pro udržení dobrého zdravotního stavu. Síla tohoto zásaditého účinku umešvestek je způsobena vysokým obsahem zásaditých minerálů a přítomností důležité kyseliny citrónové.