Pokročilá Kondenzovaná forma Pangu Shengong

Cesta k nejpokročilejší Kondenzované formě

Čínské zdravotní cvičení čchi-kung Pangu Shengong má 3 základní sestavy - Pohybovou, Nepohybovou a Kondenzovanou. Každá sestava má jiný účel, provádění a účinky na cvičící. Také tu je jasná posloupnost, jak postupně dojít až k nejpokročilejší Kondenzované formě. 

Proč?

Protože podobně jako v józe začínáme od nejjednodušších ásán a připravujeme se na náročnější pozice či výdrže, stejně tak je to s jednotlivými formami Pangu Shengong. Tak, jako Nepohybová forma vyžaduje alespoň měsíc pravidelného cvičení Základní Pohybové formy, Kondenzovaná forma, jejíž účinky jsou "odměnou" za pravidelné cvičení, vyžaduje alespoň minimálně 6 měsíců pravidelného cvičení Pohybové a Nepohybové formy. Pak teprve je náš organismus připraven absorbovat ze cvičení Kondenzované formy její obrovský potenciál. Jaký? 

Co vám přinese praktikování Kondenzované formy?

Jestliže Pohybová forma posiluje tělo, emoce a zbavuje některých mentálních obtíží, Nepohybová forma jde do hloubky naší nervové soustavy, posiluje míchu, mozek a jeho kognitivní funkce, paměť. Kondenzovaná forma jde ještě dál - rozvíjí a prohlubuje vztah naší duše a srdce. Většina zdravotních obtíží totiž pramení právě z nesouladu naší mysli, duše a srdce. 

Právě to je důvod, proč Kondenzovanou sestavu, ale vlastně všechny formy, cvičím já osobně se stále větší úctou k šanci být lepší lidskou bytostí.