Jak se udržet v době homeofficů fit?

V současné náročné době jsme všichni vystaveni fyzickému i mentálnímu stresu. Způsobů, jak oběma čelit je několik. Udržet se v kondici fyzicky je jedna věc. Naše tělo potřebuje vyvážený přístup - kombinaci silového cvičení, kardio fitness a protahování. Pokud se totiž zaměříte pouze na posilování, budete ztuhlí a ztratíte pružnost. Pokud jen na protahování, pak vám bude chybět síla.

Jak se rychle dostat zpět do formy? Začněte pomalu

Jestli jste své fyzické kondici zatím příliš času nevěnovali, zkuste následující jednoduchý návod. Třikrát denně udělejte 15 angličáků, 10 sedů-lehů a desetiminutový běh na místě nebo skákání přes švihadlo. Po každém z těchto cvičení si ještě projděte pět jógových pozdravů slunce na protažení a jemnější způsob posílení těla. Ideální, pokud nemůžete ven, je cvičit při otevřeném okně aby se tkáně vašeho těla dostatečně okysličovaly.

Nezapomínejte na psychickou kondici

Pokud se chcete udržet v kondici i mentálně a posílit funkci vašich vnitřních orgánů, mám pro vás tip na originální způsob. Doporučuji cvičení Pangu Shengong čchi-kung. Během jednoduché dvacetiminutové sestavy, která spočívá v krouživých pohybech rukama, dochází k navyšování primární energie čchi. Už staří asijští mistři věděli, že kultivováním právě této energie si udržíte v kondici nejen tělo fyzické, ale i to duchovní. Toto cvičení se může stát vaší meditační praxí, regenerací po sportovním výkonu nebo psychohygienou. V případě, že na tom nejste zdravotně nejlépe, je ideální začít právě Pangu Shengong čchi-kungem. Mně toto cvičení pomáhá zvládnout náročnou práci fyzioterapeuta, sport i osobní život.