Jak mi změnil život Pangu Shengong čchi-kung

Jsem fyzioterapeut, léčitel, istruktor sportu, učitel Shiatsu a také instruktor Pangu Shengong a Tai chi chuan. Byl jsem také vrcholový sportovec. Když jsem si položil otázku, co mi cvičení Pangu Shengong přineslo, v první chvíli jsem si říkal, že vlastně nemám žádné zdravotní obtíže, takže u mne to není až tak znát. Potom jsem si ale uvědomil, čím vším jsem si prošel během mé sportovní kariéry a užasl jsem.

Výčet mých zranění ze sportu je vcelku impozantní:
Zlomený a vykloubený palec u nohy, zlomený a omrzlý malíček u nohy, výrony obou kotníků, vykloubené koleno, přetržený zkřížený vaz v koleni, rozseknuté koleno, rozseknuté stehno, natržený zadní stehenní sval, potrhané vazy v kyčli, zlomená žebra, rozseknuté rameno, zlomená kliční kost, posunutý obratel, poraněná bederní páteř, operovaný nos, operované krční mandle, vykloubený palec na ruce, poraněné zápěstí, rozseknutý ret, rozseknutý a zlomený nos, rozseknutá brada, rozseknutá hlava, 3x otřes mozku.

A přesto všechno, po všech těchto úrazech, zdravotních obtížích a rocích vrcholového sportu jsem ve svých 53 letech bez větších obtíží. Sportuji, pracuji jako terapeut, učím…

Cvičení Pangu Shengong mi před 25 lety začalo měnit život k lepšímu a stále to pokračuje. Zbavil jsem se postupně všech obtíží s dýchacím aparátem, které mne trápily celé mládí a které mi ani operace mandlí nevyřešila.

Operace kolene? Na tu jsem zapomněl

V době, kdy jsem delší dobu necvičil jsem si při kopané potrhal vyzy v koleni. Lékaři doporučili plastiku vazů. Uvědomil jsem si, že je lepší preventivně cvičit stále a ač jsem tomu moc nevěřil, stav mého kolene se díky PGSG a taichi zlepšil natolik, že jsem bez operace začal znovu sportovat a v kickbikingu jsem získal titul mistra světa!!!

Ale mnohem intenzivnější změny se odehrály v mé psychice a nazýrání na svět. Jsem nyní klidnější, šťastnější, trpělivější a raduji se více z drobností. Lépe rozumím druhým, méně je soudím. Mám pocit, že mne lidé mají více rádi. Moje práce mne více baví a nelpím tolik na výsledcích, které jakoby se dostavovaly snáze. Od chvíle, kdy jsem začal vyučovat Pangu Shengong Pohybovou formu, můj svět se ještě více změnil. Jsem šťasten, když předávám poselství PGSG. Mohu tak lidem opravdu pomáhat! Sami se mohou uzdravit, uzdravit své tělo i svůj život. Pro každého je to trochu jiné, ale ten, kdo vytrvá, cítí báječné výsledky.

Pangu Shengong mění zázraky ve skutečnost

Zažil jsem, jak díky cvičení a posílání energie, generované díky PGSG, se paní po úrazu hlavy probrala z kómatu. Zažil jsem, jak si můj kamarád Petr uzdravil nádor v dolní čelisti a nemusel na její amputaci, do které měl pouhý měsíc…a sám už nyní Pangu také vyučuje!

Zažil jsem jiného Petra, který se uzdravil po mrtvici a dvou infarktech ze stavu naprosté nemohoucnosti, kdy uvažoval o ukončení života. A uzdravil také své srdce po infarktech a šokoval svého kardiologa i neurologa. Jeho dcera se přišla překvapená zeptat, co se stalo s jejím otcem, který najednou má mnohem více energie a radosti ze života…

Zažil jsem také odchod svého otce ze života v klidu, vyrovnaně a důstojně. Navzdory tomu, že začal cvičit pozdě, a spíše díky mému přesvědčování, průběh jeho vážné nemoci byl snesitelný a jeho odchod byl…, nebím přesně, jak to vyjádřit,…asi by se dalo říci, že jemný .Odešel ve chvíli, kterou si sám určil, mezi svými nejbližšími, v klidu a s jasnou myslí. Díky tomu jsem se smrti přestal obávat.

Ale také jsem zažil narození několika dětí u párů, které nemohly dlouho otěhotnět. Je to krása sledovat děti, které vyrůstají díky cvičení PGSG!

Jsem také šťastný, že jsem v roce 1995 poznal Mistra Vincenta Chu, který mne zasvětil do Pohybové a Nepohybové formy PGSG. Jsem velmi vděčný, že jsem se mohl poté setkat i s Mistrem Ou WEN Weiem a jeho ženou Mandy a dcerou Olívií. Jsou nádherná rodina a byl to nezapomenutelný zážitek strávit na Pangu ranči s rodinou Pangu Shengong instruktorů několik společných dnů - při každé vzpomínce na tento pobyt cítím hřejivý pocit sounáležitosti, harmonie a míru.

Cítím, ze mým posláním je přiblížit Pangu Shengong čchi-kung více lidem z Evropy. Umožnit lidem v dnešní uspěchané době najít klid, harmonii a laskavost. Děkuji všem svým učitelům PGSG v čele s Mistrem Ou! Děkuji Pangu!

Pokud Vás cvičení Pangu Shengong oslovilo a jeho laskavá filosofie oslovilo, aktuální termíny kurzů najdete na eshopu v sekci KURZY - Pangu Shengong.