Život je neustálá změna

Stalo se vám někdy, že pracujete celý den a pak se ukáže, že vaše práce byla naprosto zbytečná? A nemusí to být jen jeden den. Co když jste pracovali celý týden, měsíc, rok, deset let? Co když jste budovali podnik, firmu, vztah... A pak...

Najednou stojíte a nemáte nic. Co dál? Vztek? Zloba? Frustrace? Zoufalství? Smutek? Všechny tyto emoce a stavy nás připravují o energii. Vyčerpají z nás sílu, která je potřeba k dalšímu životu.

Změna je život. I když to někdy bolí

Život totiž, i když nás současná společnost přesvědčuje o opaku, není vždy jen o plánování a dosahování cílů. Je také o neustále změně, překvapeních a velkých dobrodružstvích! A také o lekcích, které se zde na tomto světě máme naučit... Proto každá věc, kterou zde vykonáme, má cvůj důvod a účel, i když třeba ne vždy dopadne tak, jak si představujeme.

Co s tím? Staří jogíni se s tímto dilematem setkali ve svých životech kdysi dávno určitě také, neboť rada, která od nich vzešla zní:

"Pracuj nejlépe, jak je pro tebe možné, ale nelpi na výsledku. Neboť každé lpění způsobuje utrpení."

Naší jedinou zbraní tedy zůstává být šťastný navzdory všem strastem života, udržovat svou mysl klidnou, nenechat své srdce rozrušené a svou duši trpící.